Wodospad

"Dżungla" - Pełna jest niebezpieczeństw i tajemnic czekających na swego odkrywcę.

Wodospad

Postprzez Skrzynia » 06 kwi 2010, 15:06

Wodospad, zasilający małe jeziorko w dżungli. Wymarzone miejsce na odpoczynek w czasie wędrówki.
Skrzynia
YEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Charlie

Re: Wodospad

Postprzez Astral » 06 kwi 2010, 20:07

Cała trójka dobiegła do wodospadu. Na powierzchni zasilanego przez nie jeziorka pływało nieco rzeczy z samolotu, w tym gitara Dony
-No, Jello... Tu zaczyna się Twoja rola. Płyń po gitarę, warto też sprawdzić czy nic cennego nie znajduje się w jeziorze
Jello chwycił mocno Dale'a za tył koszuli i z całej siły wepchnął go do jeziora. - Moja rola? Umiesz pływać? Za 2 000$ cię wyciągnę, za kolejny 1 000$ mogę popłynąć po gitarę, dorzucisz 1 000$ za moje nurkowanie w jeziorze i ostatni 1 000$ za to, że powiem wam co jest na dnie i wyłowię to. - Powiedział z nieukrywaną satysfakcją
-Nie wydurniaj sie dupku. Bo zaraz oboje tam wylądujecie! - Krzyknęła Dona
-Dobra! Wyciągnij mnie stąd najpierw, dam Ci pieniądze! - Krzyknął w panice
Jello wskoczył do wody i pomógł Dale'owi dopłynąć do brzegu. Kiedy byli już na lądzie, Biafra wskoczył ponownie. Tym razem zabrał plecak Coopera i umieścił go na środku jeziora na wystającym kamieniu po czym złapał gitarę Dony i znów dopłynął do brzegu. Wręczył jej znalezisko i po raz kolejny wskoczył do wody. Tym razem zanurkował.
Skur*iel... jeszcze zobaczymy jaki jest cwany - Myślał zdenerwowany sytuacją Dale
Jello Pływał całkiem nieźle, wręcz bardzo dobrze. Po dwóch minutach na jeziorze pojawiła się jego głowa. Nabrał głośno powietrza i uniósł swoją prawą rękę nad wodę. Miał w niej walizkę halliburton. Podpłynął do plecaka, wziął go i udał się na brzeg. Odgarnął mokre włosy z czoła i rzucił do swoich towarzyszy walizkę. Sam zajrzał do plecaka i wyciągnął z niego kopertę. Była w jednej z osobnych kieszeń i nie zamoczyła się. Spojrzał do środka i wyciągnął 5 000$. Schował je do swojego plecaka, resztę wrzucił z powrotem. Podszedł do Dale'a i Dony, temu pierwszemu oddał plecak z uśmiechem.
- To coś ważnego? - Zapytał wskazując na walizkę. - Nic innego nie znalazłem.
- Nie wiem... nie mam pojęcia, ale znam ten rodzaj walizek, są praktycznie nie do otwarcia bez klucza. Spróbuję wymyślić coś w obozie. Ah... pod żadnym pozorem nie mówcie o tym znalezisku Willowi, ani reszcie pasażerów!
- Dzięki wam obu za pomoc... nie bizentorosowną, ale wciąż... dzięki. - Dziewczyna uśmiechnęła się kącikami ust
- Wracajmy do obozu - Rzekł przemoczony i zły Dale

[Plaża]
Astral
Ulubiona postać: Locke

Postprzez Pufcik » 06 kwi 2010, 20:39

Po krótkiej chwili Paweł dostał się nad wodospad. Rozejrzę się po okolicy . . . tutaj raczej nie znajdę wody pitnej Ściągnąwszy z siebie ubrania zanurzył się w chłodnej wodzie. Nie był w pełni sił więc mógł zanurkować co najwyżej na 20 sekund. Pod wodą znalazł jedynie trupy, nic po za tym. Wyczerpany oraz mokry wyszedł na brzeg, po czym zjadł jedno mango. Zebrał wodę z olbrzymich liści jakiejś palemki. Było to kilka łyków ale zupełnie wystarczyło. Wziął ze sobą rzeczy i ruszył dalej szukać zbiornika wodnego z czystą wodą.
Pufcik
Ulubiona postać: Jacob

Postprzez Noah » 07 kwi 2010, 19:39

W drodze do kabiny pilota Mateusz napotyka na wodospad. Postanawia odświeżyć się w nim. Po chwili znajduje się w wodzie. Nurkuje i widzi że pod wodą znajduje się parę ciekawych rzeczy. Nagle spostrzega tam plecak swojego brata, wychodzi na brzeg i zaczyna szperać. Nie znajduje się tam nic nadzwyczajnego poza kartką na której jest napisane "Nie możesz nikomu ufać na tej wyspie". Nie wiedząc co o tym myśleć zabiera plecak ze sobą i wyrusza ku poszukiwanej kabinie.
Noah
YEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Sawyer

Powrót do Dżungla