Plaża

"Plaża" - złocisty piasek, lazurowa woda oceanu...

Plaża

Postprzez Skrzynia » 07 kwi 2010, 19:08

Przejdź się złocistym brzegiem plaży. Z dala od obozu i wraku w spokoju wsłuchaj się w szum fal...
Skrzynia
YEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Charlie

Re: Plaża

Postprzez Noah » 07 kwi 2010, 19:24

Dzień po katastrofie Mateusz przesiaduje nad brzegiem morza wsłuchując się w szum fal i spoglądając w niebo. Zastanawia się co zrobić by znaleźć swojego brata żywego. Nie zajmuje mu to długo postanawia szukać go we wszelkich możliwych miejscach. wie, że kabina pilota została odłączona i postanawia tam wyruszyć.
Noah
YEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Sawyer

Postprzez Wisnia » 07 kwi 2010, 20:06

Michał i Dona idą plaża, lecz napotykają skarpę.
- No nic, trzeba będzie iść przez dalej dżunglę. - Mówi Michał
Wisnia
YEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Sawyer

Postprzez Kysio » 07 kwi 2010, 22:13

Zrozpaczony, wziął jej zwłoki i oddalił się od miejsca katastrofy. Po drodze, wziął kawałek okrągłego metalu. Nie zastanawiał się nad tym, jakim cudem przeżyli, gdzie wylądowali czy też czy przeżyją. Jedyne co było w jego głowie to to, aby pochować Nicole. Położył jej ciało na piasku. Zaczął kopać. A z każdym wbiciem się w piasek, przypominał sobie te chwile, te piękne chwile które ze sobą przeżyli. Bardzo było mu przykro, że nie mógł jej powiedzieć że ją kocha. Bardzo mu było przykro, że ją zdradzał. Po 20 minutach położył jej ciało do grobu. Nie mógł się z tym pogodzić, że widzi ją po raz ostatni. Że po raz ostatni poczuł jej włosy, jej zapach. Że po raz ostatni - pocałował ją. Zaczął przysypywać jej ciało. W oddali usłyszał wybuch. Skończył.
Usiadł przed nim. Patrzył się na ocean. Nie wie ile tam siedział. Ale zaczęło się ściemniać. Nagle usłyszał szelest w krzakach, i jakieś szepty. Poczuł lekki lęk. Miał już zajrzeć w krzaki, uzbrojony w kawałek metalu, lecz wtedy usłyszał głos osoby o dużej tuszy, która zmierza w jego kierunku :
- Koleś...Wszystko w porządku ? Scott..czy Steve powiedział że poszedłeś tu z... - spojrzał na "świeży" piasek, w który był wbity kij - W każdym bądź razie..przyniosłem Ci batonika i wodę. Dołącz do nas jak będziesz gotowy. Jak będzie coś wiadomo, dam Ci znać. - skończył.
-Dziękuję. Bardzo dziękuję. Jestem Freddy. Freddy Criger - przedstawił się wyciągając dłoń.
- Hurley Reyes. Miło mi Cię poznać Freddy. - I odszedł. Freddy widząc go oddalającego się, przypomniał mu dużą beczkę z kończynami.
Było mu zimno. Ale nie mógł odejść dziś od grobu swej narzeczonej. Nie musiał, on chciał czuwać. Zjadł batonika od Hugo, popił to wodą i położył się na piasku. Niebo było gwiaździste. Rozmyślał o swojej rodzinie. O tym, co się dzieje teraz na świecie. Myślał, gdzie się teraz znajduje Nicole. Nie był wierzącym człowiekiem, w przeciwieństwie do jego miłości. Był jednak pewien, że Nicole odeszła gdzieś, gdzie jest jej teraz lepiej. Z tą ostatnią myślą - zasnął.

Obudził go wilgotny język psa. Pogłaskał go. Widział go już na lotnisku. Na lotnisku...Było to jakieś 16 godzin temu, a wydaje się tak odległe...Napił się wody. Z trudem odszedł od grobu narzeczonej. Poszedł w stronę obozu.

<obóz rozbitków>
Kysio
YEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Locke

Postprzez maia » 18 kwi 2010, 18:55

Keller usiadła na złocistym i miękkim piasku wsłuchując się w szum fal. \
Cudownie! - Pomyślała zanurzając się w krainę marzeń o ciepłej willi w Gold Coast, którą dostała od ojca na 19 urodziny. Mimo, że tutejsza plaża była cudowna nie mogła równac się z tą na Złotym Wybrzeżu w Australii.
Odsłoniła lekko ramiona i z przymrużonymi oczami wpatrywała się w błękitne niebo na, którym nie gościła nawet malutka chmurka.
Ostatnio edytowano 18 kwi 2010, 21:16 przez maia, łącznie edytowano 1 raz
maia
YEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Shannon

Postprzez jazeera » 18 kwi 2010, 19:22

Michelle szła spacerkiem przez plażę. Wpatrywała się w niebieski ocean, żółtą plażę i zieloną dżunglę. Śledziła wzrokiem każdy ruch, zauważyła blondynkę siadającą z boku. Nigdy nie miała odwagi aby zagadać do kogoś nieznajomego, jak i znajomego.. Nie, Michelle nie miała znajomych, jednak zacisnęła dłonie i poszła w kierunku kobiety. - Dzień dobry.. - Mruknęła siadając obok dziewczyny. - Ładny dzień, prawda.. ?
jazeera
YEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Ana-Lucia

Postprzez maia » 18 kwi 2010, 19:28

- Witaj. - Oświadczyła Nikki uśmiechając się charakterystyczny dla siebie sposób. - Owszem... pogoda jest świetna, ale uwierz plaża i pogoda w Gold Coast są o niebo lepsze. - Rzekła a przez myśl przeszły jej obrazy z tego pięknego i czystego miasta. - Jestem Nikki... tak swoją drogą. - Powiedziała podając dłoń dziewczynie. - Miło mi... - Dodała po chwili bawiąc się piaskiem.
maia
YEARS_OF_MEMBERSHIP

Postprzez jazeera » 18 kwi 2010, 19:35

- Nigdy nie widziałam plaży w Gold Coast więc nie wiem.. Jestem Michelle. - Powiedziała odwzajemniając uśmiech. - Nie miałam pojęcia, że świat jest taki śliczny. - Mruknęła bardziej do siebie niż do Nikki.
jazeera
YEARS_OF_MEMBERSHIP

Postprzez maia » 18 kwi 2010, 19:40

- Mówiłaś coś? - Spytała Nikki, której wydawało się, że dziewczyna coś mówiła. - Wydawało mi się, że użyłaś słowa "śliczny"? - Keller z natury była bardzo, ale to bardzo ciekawską osobą, więc nawet taka błahostka jak ta nie dawała jej spokoju. Musiała wiedziec o co chodzi Michelle.
maia
YEARS_OF_MEMBERSHIP

Postprzez Aprilka » 18 kwi 2010, 19:50

Siedziałem samotnie wpatrując się w piękną taflę morza. Turkusowa ciecz poruszała się jakby miała swój własny rytm muzyki, którym się kierowała. Powoli w jedną stronę i drugą; wszystko uważnie obserwowałem. Było to niewiarygodnie piękny widok nawet ciało kobiety nie może porównywać się z tym. Ta woń plus wszystko dookoła sprawiało, że czułem się jak w raju. Czułem się tutaj niesamowicie wolny, potrzebowałem tego oddechu świeżego powietrza. Czułem, że wszyscy patrzyli na mnie z boku, czyżby dowiedzieli się kim jestem? Obawiam się tego najbardziej, nie chcę być samotny. Nawet w szpitalu psychiatrycznym miałem kogoś, kogo można było nazwać miarą przyjaciela. Kołysałem się w rytmie fal uśmiechając się sam do siebie.
Aprilka
YEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Claire

Postprzez jazeera » 18 kwi 2010, 19:52

Michelle zastanawiała się chwilkę czy nie powiedzieć Nikki o tym cudzie, który miał miejsce jakiś czas temu, ale postanowiła, że będzie cicho, jak narazie. - Noo.. Poprostu, jestem po raz pierwszy w takim miejscu. Tu jest pięknie i te kolory, inaczej je sobie wyobrażałam.. Zresztą, moja wyobraźnia była bardzo skromna. Wcale jej nie było, ale teraz? Już wiem czym różni się kolor oliwkowy od beżowego. - Mówiła jak najęta zapominając, że właśnie w pewnym sensie wygadała się blondynce. - To znaczy.. Nie traktuj tego poważnie, Nikki. - Powiedziała starając się jakoś zakryć tą sprawę. - Poprostu.. Emm.. To dla tego, że tęsknię za domem, mówię jak człowiek który przebywa w psychiatryku...- Wypaliła.
jazeera
YEARS_OF_MEMBERSHIP

Postprzez Aprilka » 18 kwi 2010, 19:59

Usłyszałem to słowo, wzdrygnąłem się i natychmiast obróciłem. Ręce zaczęły mi się automatycznie telepać, tym razem byłem pewien, że wszyscy wiedzą skąd jestem i dlatego siedzę tutaj sam. Moje orzechowe oczy uważnie przyglądały się dwóm rozmawiającym jeszcze przed chwilą kobietą, które najwyraźniej się speszyły. Miałem ochotę się odezwać, ale pomyślałam, że wezmą mnie za idiotę- psychola, który próbuje nawiązać kontakt. To bez sensu...
Aprilka
YEARS_OF_MEMBERSHIP

Postprzez maia » 18 kwi 2010, 20:00

- Oj... - Poklepała ją po plecach. - Nie przejmuj się... ja też nie odróżniam np cyfry 2 i 7... to normalne, że niektórzy nie rozpoznają kolorów... - Dodała z uśmiechem. - Szczególnie jeśli przeżyją silny szok... ja na przykład już 3 dni nie używam szminki... mówię ci koszmar. - Rzekła spoglądają na gibiącego się faceta niedaleko nich. Był trochę dziwny, ale niezwykle pociągający. - Boski jest nie? - Spytała Michelle pokazując na mężczyznę. - Ciacho jakich mało. - Dodała przegryzając lekko wargi. Przeczesała ręką włosy i wyeksponowała swoje ciało by mężczyzna zauważył ją. Opuściła lekko dekolt i puszczając oczko do Michelle oczekiwała na swego księcia z bajki.
maia
YEARS_OF_MEMBERSHIP

Postprzez jazeera » 18 kwi 2010, 20:07

Michelle głupio się poczuła, jak kretynka. Poza tym zauważyła, że Nikki była mało inteligentna przez co trochę zniżała ją do swojego poziomu. Nigdy nie była w związku dlatego, nigdy nie zwracała uwagi na płeć przeciwną. Spojrzała na bruneta który siedział kilka metrów od nich, wydawał się ..przystojny.
- Boski nie? - Spytała Nikki wyginając swój kręgosłup aby biust wydawał się większy.
- Eee.. Nom ,tak.. - Mruknęła Michelle.
jazeera
YEARS_OF_MEMBERSHIP

Postprzez Aprilka » 18 kwi 2010, 20:08

Zmierzyłem kobietę swoim zimnym i stalowym wzorkiem. Następnie przeniosłem swoje orzechowe oczy na drugą kobietę.
- Jakiś problem?- spytałem podnosząc się z piasku i otrzepując spodnie. Czułem, że zaraz zaczną się ze mnie naśmiewać czego obawiałem się jeszcze bardziej niż samotności.
Aprilka
YEARS_OF_MEMBERSHIP

Następna strona

Powrót do Plaża