Błędy, propozycje, idee

Forumowa gra RPG prowadzona przez wyspowego lekarza - Skrzynię.

Re: Błędy, propozycje, idee

Postprzez Ursulla » 06 kwi 2010, 16:05

Dziękuje :) no to ja już nie mam problemów, tylko ten czas :) Nie wiem jakieś odgórne ustalenie :) noc i dzień jest wtedy kiedy mamy w realu czy Skrzynio ustalasz i nas o tym informujesz?
Ursulla
YEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Hurley

Postprzez Skrzynia » 06 kwi 2010, 16:08

Nie może być, tak jak w realu, bo nikt nie pisze całymi dniami. Poza tym, tam cykl dnia i nocy trwa troszkę inaczej niż u nas w Polsce. Chyba będę sam wprowadzał, ale to się jeszcze zobaczy... Ustalę to ze swoją EKYPĄ...
Skrzynia
Ulubiona postać: Charlie

Postprzez Talib » 06 kwi 2010, 16:09

Skrzynia napisał(a):W naszych postach zawieramy tylko i wyłącznie swoje wypowiedzi. Dopuszczalne jest, aby w naszych postach znalazły się dialogi z postaciami serialowymi, lub wymyślonymi przez nas samych na potrzeby zabawy, nie będących jednocześnie innymi graczami.

Nie bardzo mi się to podoba, rozumiem że nikt nie chce aby ktoś opisywał co on sam mówi lub robi ale...
Podejdę do jakiejś osoby zagadam o coś i muszę czekać na odpowiedz.Gdy dana osoba nie pojawi sie w grze,
zjawi sie dopiero nastepnego dnia to ja jestem udupiony bo musze poczekac zeby odpowiedziala mi laskawie na jakies bzdurne pytanie czy cos w tym stylu.

@Ula @ Astral
dzieki za wyjasnienia :)
Ostatnio edytowano 06 kwi 2010, 16:19 przez Talib, łącznie edytowano 1 raz
Talib
Ulubiona postać: Eko

Postprzez Ursulla » 06 kwi 2010, 16:12

nie musisz czekać :) skoro nie odpowiedział to możesz uznać że olał Cię i ma gdzieś :) odchodzisz i zaczepiasz kolejna :) wole tak aniżeli mam sie dowiedzieć że poznałam kogoś kogo znać nie chce ;) pomyśl sobie podchodzi do Ciebie jakiś koleś- proponuje numerek a Ty nie mogąc nawet zadecydować za siebie zgadzasz sie i Twoja postać jest "udupiona". Nikt nie mówi żebyś czekał godzinami na odpowiedź :)
Ursulla
Ulubiona postać: Hurley

Postprzez Astral » 06 kwi 2010, 16:12

Roundup napisał(a):
Skrzynia napisał(a):W naszych postach zawieramy tylko i wyłącznie swoje wypowiedzi. Dopuszczalne jest, aby w naszych postach znalazły się dialogi z postaciami serialowymi, lub wymyślonymi przez nas samych na potrzeby zabawy, nie będących jednocześnie innymi graczami.

Nie bardzo mi się to podoba, rozumiem że nikt nie chce aby ktoś opisywał co on sam mówi lub robi ale...
Podejdę do jakiejś osoby zagadam o coś i muszę czekać na odpowiedz.Gdy dana osoba nie pojawi sie w grze,
zjawi sie dopiero nastepnego dnia to ja jestem udupiony bo musze poczekac zeby odpowiedziala mi laskawie na jakies bzdurne pytanie czy cos w tym stylu.

Ale zobacz, że w innym wypadku w ogóle to nie ma sensu. Pufcik pisze w swoim poście:
-Kochasz mnie? - Zapytał Roundupa
-Tak, chcę z toba spędzić resztę życia - odpowiedział murzyn

Jak Ci się podoba taka wizja? Musi być jak jest teraz, a ewentualnie jeśli chodzi o dialog typu:
-Wolne?
-Ta, siadaj

To nikt na pewno nie będzie się Ciebie czepiał, że odpowiedziałeś za tę osobę, byle granice rozsądku zachować :D

Ursulla podobny przykład wybrała widzę :o
Astral
YEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIPYEARS_OF_MEMBERSHIP
Ulubiona postać: Locke

Postprzez Talib » 07 kwi 2010, 10:20

Skrzynio, Astralu, jeśli nie możecie wejść z rana to proponuje wieczorem lub w nocy
(w zależności od tego kiedy idziecie z l-o) napisać jaka będzie pogoda rano.
Bo teraz nie wiem czy świeci ładne słoneczko czy pada <bezradny>
Talib

Postprzez Astral » 07 kwi 2010, 23:03

No, wpisze tutaj. Jak dla mnie odkrywanie lokacji zdecydowanie nie wygląda dobrze. Skrzynia dodaje lokacje a wszyscy się tam zwyczajnie rzucają, trzeba to zmienić, przynajmniej przy tych ważnych lokacjach typu Swan - losowało by się kto może ją odnaleźć, jedna z aktywnych osób a tylko od tej osoby zależało by już czy i kogo tam sprowadzi wskazując drogę :) Co wy na to? A zwłaszcza do Skrzyni kieruje pytanie
Astral

Postprzez Kysio » 07 kwi 2010, 23:07

Proponuję żeby były także futurospekcje. Można je wprowadzić np jak się skończy historię (retrospekcje) postaci.
I po drugie : jakby za dużo osób grało czy coś to można by jeszcze zrobić grupę ogonowców i innych czy coś :)

A co do pomysłu z losowaniem - jestem za.
Kysio

Postprzez Astral » 07 kwi 2010, 23:08

Teraz juz ogonowców nie ma sensu wprowadzać, wątpie by jeszcze ktoś doszedł, najwyżej pojedyńcze osoby.
Z futurospekcjami bardzo ciekawa idea, ja jestem za, można po jakimś czasie i je dodać dla tych co chcą opuścić wyspę :D
Astral

Postprzez Gratka » 07 kwi 2010, 23:31

Ja jestem za tym, by akcję bardziej opierać na serialu. Kabina pilota i historia z Lostdżillą zaczęła się, gdy Jack, Kate i Charlie się tam wybrali. Brakuje mi osadzenia naszej historii w serialowej fabule. Można by nasze opowieści wplatać w znane nam już wydarzenia tak, jak twórcy serialu zrobili z historią Nikki i Paulo.

I może jestem przewrażliwiona, ale powiem o tym. Okazuje się, że wszyscy rozbitkowie byli nieźle przygotowani na katastrofę, przeszli kurs survivalu i potrafią (wzorem McGyvera) zrobić namiot z patyka i materiału. I jakoś nie bardzo myślą o tym, żeby wrócić do domu. Najwyraźniej Wyspa bardzo się wszystkim podoba. Cieszy mnie to, ale gdzie tu realizm? Dobra, możemy uznać, że część pasażerów znała się na tropieniu dzików, struganiu siekiery w drewnie (lol) i innych tego typu sprawach. Tylko co z tą częścią, która się nie znała? Może uznamy ich za martwych po prostu?

Wydaje mi się, że trzeba coś z tym zrobić.

No i jeszcze błędy. Pomijam już nawet interpunkcję. Ale zdarzają się straszliwe ortografy. Wybaczcie, ciężko mi to czytać.
Gratka
Ekipa LOST Online
Ulubiona postać: Desmond

Postprzez LucyLu » 07 kwi 2010, 23:43

Popieram Gratkę, była już rozmowa o tym. Za bardzo rzuca się w oczy właśnie przygotowanie na to będzie dalej. Każdy pisze z założeniem, że na wyspie będzie dłużej, poradzi sobie wzorem lostowych bohaterów.
Powinno być widać pełne zaskoczenie. Nikt nie wyczekuje na pomoc, organizuje sobie życie na wyspie bo wiadomo z góry, że na niej zostanie.
Drugą rzeczą, która mi się nie bardzo podoba to brak spójności losów. Każdy sam lata po wyspie i za tydzień zamiast The Lost Series będzie "Moja twórczość". Losy postaci powinny się bardziej splatać, łączyć, kontynuować. Wszystkich a nie parami...
LucyLu

Postprzez Talib » 08 kwi 2010, 00:44

O właśnie do tego co napisała LL...
proponuję wplatać w nasze posty tych którzy również grają w tą grę,
jakoś się integrować bo jak każdy zacznie pisac co sam robi to wyjdzie taka troche z dupy historia.
Talib

Postprzez Wisnia » 08 kwi 2010, 09:23

Popieram wszystkie wyższe wypowiedzi. A już w szczególności Astrala. Tak jak już było z kabiną. W serialu poszły do niej o ile dobrze pamiętam 2-3 osoby a u nas chyba 5. Gromowi to jeszcze można odpuścić, bo on musiał się wstrzelić w bieg wydarzeń. A co do ortografii to nie wiem czy wszyscy ale ja mam podczas pisania posta podkreślane błędy. :D
Wisnia
Ulubiona postać: Sawyer

Postprzez Talib » 12 kwi 2010, 15:09

No tak ... trochę nam się umarło.
Może by tak dodać jakieś miejsca, zdarzenia?
Coś co by zachęciło ponownie.
Talib

Postprzez Skrzynia » 12 kwi 2010, 15:41

Troszkę żałoba jest. Poza tym nie mogę cały czas dodawać nowych miejsc. Jaskinie odkryli dopiero i nikt jeszcze o nich nie wie, a już mam dawać kolejne lokacje? Mogę oczywiście posunąć akcję do przodu, ale nie wiem czy to coś da.
Skrzynia
Ulubiona postać: Charlie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne